Kompletní rekonstrukce bytu si vyžádala šest týdnů

Kompletní rekonstrukce bytu si vyžádala šest týdnů

Petr se před třemi lety přestěhoval do Ostravy, našel si starý byt v Ostravě Hrabůvce, do kterého se zamiloval a nakonec si jej od realitní společnosti koupil. Byt s plochou 74 metrů čtverečních však potřeboval kompletní rekonstrukci. Té jsme se ujali právě my.

Byt v domě z 30. let prošel v minulosti několika proměnami a úpravami, ale stále byl příliš tmavý a zastaralý. To chtěl Petr změnit. Na toto téma se Petr s námi sešel a požádal nás o návrh interiéru s pomocí světlých tónů veškerého vybavení.

„Sám bych neměl odvahu tyto barvy a materiály kombinovat, z výsledku mám velkou radost,“ přiznává pětadvacetiletý majitel.

Největší výzvou bylo dostat do 74 metrů čtverečních vše potřebné. „Pro optické zvětšení jsme v bytě použili velké množství zrcadlových ploch.

Dispozice zůstala stejná, bylo ale třeba vybourat původní zdivo a nově připravit veškeré elektro a vodoinstalace, vzduchotechniku a odpady. Rekonstrukce si vyžádala nové stropy, srovnání zdí, novou dlažbu v koupelně a kuchyňském koutě, obklady v koupelně včetně kuchyňské linky a spotřebičů.

„Původní plán počítal s menšími zásahy. Bohužel se při úpravě elektroinstalací a rozvodů vody ukázal jejich katastrofální stav, proto jsme se rozhodli pro kompletní výměnu,“ vysvětluje vedoucí divize rekonstrukce Martin Kuchař

Sádrokartonové podhledy umožnily usazení ventilátorů a bodového osvětlení. Odstup sádrokartonového podhledu v obývacím pokoji u oken umožňuje zakrytí lišty panelových nočních a denních závěsů a zároveň vsazení led osvětlení. Díky promyšlenému uspořádání se do prostoru hlavní obytné místnosti vešla rohová pohovka pro posezení s přáteli, kterou si Petr velmi přál.

I přes malý prostor pro kuchyňskou sestavu se zde podařilo zabudovat pračku s myčkou a koš na tříděný odpad. Lednice je zasazená v panelu, která je součástí kuchyně. S bílými skříňkami a pracovní deskou z imitace dřeva kontrastují černé spotřebiče a kuchyňský granitový dřez. Do koupelny velké necelých 7 metru čtverečních je zakomponovaná vana, sprchový kout, umyvadlo v předsteně a také dekorativní LED osvětlení, které tento prostor zvýraznilo a prosvětlilo.

„V bytě chybí jídelní stůl. Majitel se jako nyní mnoho mladých lidí stravuje mimo domov, nebo ‚na gauči‘,“ říká Martin Kuchař a dodává, že rekonstrukce trvala šest týdnů a stála 385 tisíc korun.

Vloženo: 09.04.2018